Ciasto Rafaello bez pieczenia

Ciasto Rafaello bez pieczenia
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ciasto Rafaello bez pieczenia

Składniki

Przygotowanie

  1. - Do garnuszka wlewam półtorej szklanki mleka i mieszam z mąką cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami oraz olejkiem.

    - Pozostałą część mleka zagotowuje. Po zagotowaniu mleka dodaje do niego mieszankę z garnuszka ( mleko rozmieszane z mąką, cukrami oraz żółtkami) cały czas mieszając. Zagotować mieszając co jakiś czas.

    - Zdjąć z ognia i przełożyć do czystej miski i ostudzić.

    - Miksujemy masę z miękkim masłem na koniec wsypujemy 150 g wiórek kokosowych i jeszcze chwilę miksujemy.

    - Blaszkę do pieczenia 30 x 25 wyłożyłam papierem do pieczenia. układam warstwo herbatniki i masę otrzymując trzy warstwy herbatników i 3 warstwy masy. Na koniec ciasto posypuje pozostałymi wiórkami kokosowymi i wstawiam do lodówki minimum na 3 godziny.

Składniki
Składniki