Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie ciasto z rabarbarem.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Przygotowanie ciasta zaczynam od kruszonki. Wykonanie kruszonki Na patelni stopić masło. Do rozpuszczonego masła dodać cukier i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić aby wszystko nieco stężało. Przygotowanie ciasta Miękkie masło utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po jednym jajku cały czas ucierając (można robotem) dodawać po jednym jajku. Ciasto ucieramy tak długo aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i niewielkimi porcjami dodawać do masy jajeczno-maślanej. Gdy wszystkie składniki dobrze się już połączyć ciasto przełożyć do tortownicy. Rabarbar obrać ze skórki, opłukać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Jeżeli nie chcemy aby owoce na opadły na spód ciasta można obtoczyć w mace ziemniaczanej. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto i poukładać owoce. Na owoce posypać kruszonkę. Piec ok godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. .