Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pracochłonne ale smaczne. Warto je zrobić i podać swoim najbliższym. Polecam.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Składniki
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i przesiane mąki zmieszane z proszkiem. Wlać wodę. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao a do trzeciej wiórki. Wylewać na blachę o wymiarach 25/35 cm. Piec 30 minut w tem. 175 stopni. Biszkopt II: Upiec tak samo jak pierwszy tylko zamiast maku, wiórków i kakao dodać odrobinę zielonego barwnika. Po ostudzeniu w ciastach wyciąć małe krążki i pozamieniać je w ciastach. Oba skropić alkoholem.
Na mleku ugotować budynie. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodać alkohol i pokruszone wafelki. Odłożyć 4 łyżki masy do dekoracji ciasta a resztą masy przełożyć dwa blaty. Lekko docisnąć. Resztę masy rozsmarować na przełożonym cieście. Posypać wiórkami, zmielonymi orzechami i polać roztopioną czekoladą. Na końcu rozsypać na cieście zrumienione płatki migdałowe.