Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche aromatyczne ciasto, które zadowoli smakoszy.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 58
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 791
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 58
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 791
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , przelać do talerza , pozostawić do zakrzepnięcia. Orzechy przepłukać w ciepłej wodzie , pokroić na drobno.
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, margarynę i cukier, posiekać na stolnicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka dodać do składników na stolnicy, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części.
2 blaszki 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasta wałkować i układać w blaszki, jedno ciasto posmarować konfiturą morelową a drugie dżemem z czarnego bzu. Białka ubić na sztywno wyłożyć na ciasta, posypać orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawiać blaszki z ciastem i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
Krem przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretkę pokroić w paski i ułożyć na cieście z dżemem następnie krem i przykryć drugim ciastem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce 2 godziny.