Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 291
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 291
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę jeszcze ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przełozyć na blaszkę, piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st, wystudzić, 2. dzem przełozyć do miski, wsypać galaretki, zalać 2 szkl wrzątki, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia galaretek, odstawić do stężenia, 3. mąki i cukier wymieszać, rozprowadzić w szklance mleka, drugą szklankę zagotować, do gotującego mleka wlać rozprowadzone mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć tłuszcz, dodawać po łyżce zimny budyń, dodać wanilię i sok cytrynowy, 4. na patelnie włożyć masło, dodać cukier i wiórki kokosowe, podsmażyć na rumiano, wystudzić, 5. biszkopt przekroić, na dolną częśc wyłozyć tężejącą galaretkę, na galaretkę wyłozyć krem (odłożyć 2 łyżki kremu), na krem położyć drugą część ciasta, wierzch posmarować odłożonym kremem, posypać wiórkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego