Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiąc ostatnio porządki w naszych przepisach natknęłam się właśnie na ten. Może to i nie pora na migdały i pomarańcze...ale co tam. Przepis bardzo mi się spodobał. Powiesiłam w kuchni na tablicy i tak czekał na zrealizowanie. A że w domu zawsze mamy pomarańcze, bo pijemy świeży sok...to jeden ze składników już był;) Ciasto smakowało gościom :) Mam nadzieję, że i Wam będzie smakować
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Białka ubijamy z 2/3 cukru pudru. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem. Łączymy z pianą, mąką i startymi migdałami. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy ok. 30 minut.Pomarańcze szorujemy. Z jednej wyciskamy sok, a dwie kroimy na plastry. Upieczone ciasto nasączamy sokiem z pomarańczy. Ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno. Wykładamy na wierzch ciasta. Obkładamy plastrami z pomarańczy i całymi migdałami.