Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak przystało na ciasto bez pieczenia przygotowuje się je szybko, a zjada dopiero następnego dnia. Jest przyjemnie miękkie i nie za słodkie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Obydwa budynie ugotować na soku pomarańczowym. Podzielić je na cztery części. Herbatnikami wyłożyć dno foremki i na nią nałożyć 1/4 budyniu. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami. W sumie powinny być cztery, a na wierzchu budyń. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać nią wierzch ciasta dopiero, gdy budyń wystygnie. To jest ważne. W ciepłym budyniu czekolada się rozpuści i powstanie mało efektowna skorupka. Ciasto dać do lodówki najlepiej na całą noc.