Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto sprawdzi się na zwykłe i nadzwyczajne okazje, a wykonanie banalnie łatwe. Polecam.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 18
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23690
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20257
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 18
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23690
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20257
Składniki
Pomarańcze obrać i pokroić na cząstki. Keksówkę o wymiarach 11x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać mikserem aż podwoją swoją objętość. Wtedy dodać cukier, olej, kurkumę i aromat pomarańczowy. Nadal chwilę ubijać. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać cząstki pomarańczy. Ciasto przelać do keksówki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 55-60 minut. Przestudzone ciasto posmarować lukrem z soku z pomarańczy i cukru pudru.