Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto dla dzieci.
wraz z wiosną przychodzi ochota na lżejsze, pełne warzyw dania tak przyrządzo...
Odsłon: 68
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 167
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 157
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 88
wraz z wiosną przychodzi ochota na lżejsze, pełne warzyw dania tak przyrządzo...
Odsłon: 68
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 167
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 157
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie ciasta: Z białek ubić sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, żółtka i ubić do białości. Następnie dodać kisiele i budynie oraz proszek do pieczenia, mieszać łyżką aż masa zrobi się różowa. Gotowe ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wykonanie masy i składanie placka: Masło, margarynę, żółtko i cukier bardzo dokładnie utrzeć. Do gładkiej masy dodawać stopniowo kwaśne mleko i wódkę i dokładnie utrzeć. Ostudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć połową masy, ułożyć na masie kolorowe beziki, , posmarować druga połową masy, następnie przykryć drugą połową ciasta i lekko dłonią docisnąć. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na cztery godziny. SMACZNEGO.