Ciasto orzechowo - kokosowe

Ciasto orzechowo - kokosowe
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: renka
Zaletą tego ciasta jest to,że piecze się w jednej blaszce,a jest dwu smakowe - orzechowo-kokosowe z lekką nutą wiśniową (dżem)

Składniki

  • mąka 2 szklanki
  • cukier puder 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • żółtka 4 szt
  • margaryna 15 dkg
  • śmietana 4 łyżki
  • Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części,jedną wylożyć na blachę,posmarować
  • marmoladą (ja dżemem wiśniowym własnej roboty) drugą część włożyć do
  • lodówki
  • Ciasto kokosowe
  • 4 białka ubić z 15 dkg cukru
  • dodać 15 dkg wiórek kokosowych
  • 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,wyłożyć na marmoladę
  • Ciasto orzechowe
  • 4 jajka ubić z 15 dkg cukru
  • dodać 15 dkg zmielonych orzechów ( 1szk pełna)
  • bułka tarta 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. To ciasto wyłożyć na ciasto kokosowe,a na wierzch drugą część ciasta,które było w lodówce.Piec 60 min po wystygnięciu polać polewą (ja krówko-wą )

Komentarze do przepisu (6)

Ewaaa 01 stycznia 2014
musi być przepyszne !
anetas197601 07 stycznia 2014
muszę wypróbować :) Pozdrawiam
Konto usunięte 23 marca 2014
ciekawy pomysł renko, bo takie ciasta trzeba piec osobno,żeby było w dwu smakach, ciekawy pomysł, od Jakuba... Czytaj całość »
ciekawy pomysł renko, bo takie ciasta trzeba piec osobno,żeby było w dwu smakach, ciekawy pomysł, od Jakuba duuuży "kciuk"
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka 2 szklanki
  • cukier puder 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • żółtka 4 szt
  • margaryna 15 dkg
  • śmietana 4 łyżki
  • Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części,jedną wylożyć na blachę,posmarować
  • marmoladą (ja dżemem wiśniowym własnej roboty) drugą część włożyć do
  • lodówki
  • Ciasto kokosowe
  • 4 białka ubić z 15 dkg cukru
  • dodać 15 dkg wiórek kokosowych
  • 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,wyłożyć na marmoladę
  • Ciasto orzechowe
  • 4 jajka ubić z 15 dkg cukru
  • dodać 15 dkg zmielonych orzechów ( 1szk pełna)
  • bułka tarta 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Składniki