Ciasto orzechowo- czekoladowe

Ciasto orzechowo- czekoladowe
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Szybkie i baardzo smaczne ciasto z orzechami i czekoladą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Orzechy i migdały posiekać, wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki - po prostu wszystko + pokruszoną białą czekoladę. (Ja oddzielnie połączyłam składniki suche, oddzielnie mokre a potem zmieszałam - ale to moje widzi mi się ;) ). Ciasto wychodzi dość gęste więc albo ubijać mikserem lub jak ja dużą rózgą.

  2. Ciasto wylać do tortownicy (średnica 25 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Ja zrobiłam z 1,5 porcji i upiekłam w blaszce 24cmx28cm.

  3. Piec w 190stopniach przez 45 minut, ale wszystko zależy od piekarnika w moim by się w takiej temperaturze spaliło więc w temperaturze 160-170 do momentu gdy ''''patyczek był suchy'''' - wyszło około 65 minut.

  4. Po wyjęciu posmarować polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego :-)

  5. Podstawowy przepis pochodzi ze strony http://kotlet.tv

Składniki
Składniki