Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrosło wysokie, puszyste i smakuje po prostu rewelacyjnie. A robi się dosłownie chwilę.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 916
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 916
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę z wysokim brzegiem lub blachę z piekarnika wysmarować masłem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, na najwyższych obrotach przez 1-2 minuty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać porcjami do masy jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Piec 20-30 minut (w zależności od wielkości formy).
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Zostawić do ostygnięcia. Smacznego :)