Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, puszyste, no i bardzo smaczne. To ciasto ma same zalety. A co do owoców to oczywiście można użyć dowolne. Polecam serdecznie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić mikserem, aż wyraźnie powiększą objętość. Dodać cukier i extrakt waniliowy. Nadal ubijać, aż się rozpuszczą. Dodać olej. Wymieszać dokładnie łopatką. Dodać kefir i znów dokładnie wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C 65-70 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Uwaga! Temperatura pokojowa wszystkich składników gwarantuje dobry wypiek ciasta, każdego, nie tylko tego.