Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką

Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy olej i mieszamy.


    Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 45 minut. Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

babcitereskiciasta 18 sierpnia 2019
Pycha.:)
KulinarnaChwila 19 sierpnia 2019
takie ciasta to ja uwielbiam ;)
7kucharka 07 września 2019
właśnie wyjęłam z piekarnika, takiego zakalucha to świat nie widział - może 2 łyżki proszku a nie łyżeczki ?
Składniki