Ciasto morelowo - serowe

Ciasto morelowo - serowe
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Szybkie w przygotowaniu , aromatyczne ciasto bez pieczenia.

Składniki

  • Herbatniki kakaowe pettit berry - 20 szt.
  • Morele świeże - 40 dag
  • Ser biały - 350 g
  • Śmietana 30 % - 220 ml
  • Galaretki przezroczyste - 2 szt.
  • Galaretki malinowe - 2 szt

Przygotowanie

  1. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki. Morele umyć, usunąć pestki, zblendować. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.

  2. Gdy galaretki zaczną tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać ser wymieszać, dodać mus morelowy i krzepnące galaretki, wszystko wymieszać i wyłożyć na herbatniki.

  3. Galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia, gdy zaczną krzepnąć wyłożyć na ciasto.

  4. Pozostawić do schłodzenia w lodówce na 4 godziny, podzielić na porcje.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 05 sierpnia
Pyszne połączenie :)
Składniki
  • Herbatniki kakaowe pettit berry - 20 szt.
  • Morele świeże - 40 dag
  • Ser biały - 350 g
  • Śmietana 30 % - 220 ml
  • Galaretki przezroczyste - 2 szt.
  • Galaretki malinowe - 2 szt
Składniki