Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 199
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 65
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1439
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 199
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 65
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1439
Składniki
Pieczemy białe ciasto: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, wsypujemy mak, lekko mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę z pergaminem i pieczemy ok. 25 min.
Pieczemy blaty miodowe: Mąkę przesiać z sodą, solą i cukrem, dodać masło, miód, szybko zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą częścią ciasta wyłożyć dno blachy, nakłuć ciasto i piec ok 15 min. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta.
Masy jabłkowe: Jabłka obrać, umyć, usmażyć, podzielić na dwie części, do jednych dodać galaretkę zieloną, do drugich czerwoną.
Na blat miodowy dać masę jabłkową zieloną, przykryć drugim blatem miodowym, na to wyłożyć masę jabłkową czerwoną, przykryć białym biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto.