Ciasto migdałowo-kakaowe

Ciasto migdałowo-kakaowe
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Obiecane ciasto. Wynik udanego eksperymentu. :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym na puszystą masę, dodać roztopione, przestudzone masło, stopniowo przesianą z proszkiem mąkę, kakao i na końcu bakalie.

  2. Piec ok pół godziny w 170 st. Najlepiej smakuje drugiego dnia! Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

betaww 08 czerwca 2009
DIĘKUJE TOSCA ZA PODANIE PRZEPISU. WYGLĄDA SMAKOWICIE
ilona_ 10 lipca 2009
Jaka powinna być wielkość foremki?
Tosca 10 lipca 2009
To na niewielką keksówkę. Jak chcesz na wiekszą blaszkę, podwój porcje. :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki