Ciasto migdałowe z dodatkiem malin

Ciasto migdałowe z dodatkiem malin
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
tanie
Wilgotne, delikatne i puszyste ciasto migdałowe z dodatkiem malin, posypane cukrem pudrem.

Składniki

  • 3/4 szklanki mielonych migdałów
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru + trochę do posypania
  • 80 g (mniej niż 1/2 kostki) rozpuszczonego masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • posiekane migdały lub płatki migdałowe
  • garść malin

Przygotowanie

  1. Składniki zmiksuj na gładką masę i włóż do foremki posmarowanej wcześniej tłuszczem oraz wysypanej mąką.

  2. Włóż maliny w ciasto, całość posyp posiekanymi migdałami lub płatkami migdałowymi.

  3. Włóż ciasto do urządzenia Philips Airfryer i piecz przez 25-35 minut w temperaturze 170°C (dodatkowo sprawdzaj stopień wypieczenia patyczkiem).

  4. Ostudzone ciasto wyjmij z foremki i posyp cukrem pudrem.

Składniki
  • 3/4 szklanki mielonych migdałów
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru + trochę do posypania
  • 80 g (mniej niż 1/2 kostki) rozpuszczonego masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • posiekane migdały lub płatki migdałowe
  • garść malin
Składniki