Ciasto miętowe

Ciasto miętowe
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: arabeska20
łatwe,szybkie i smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając,potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miętą(wysypać z torebek).

  2. Jabłka ścieramy,czekoladę kruszymy na maleńkie kawałeczki,dodajemy do ciasta po czym dobrze ucieramy żeby wszystko się połączyło.Wylewamy na blaszkę (średniej wielkości),pieczemy około 60 minut w temp. 160-180 stopni.Po upieczeniu ciasto zostawiamy na 10 minut w piekarniku.Gdy całkowicie wystygnie polewamy białą polewą lub posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :)

Komentarze do przepisu (22)

renka 13 września 2010
Ciasta miętowego jeszcze nie jadłam - na pewno jest pyszne -)
renka 13 września 2010
Ciasta miętowego jeszcze nie jadłam - musi być pyszne -)
sereberko80 13 września 2010
równiez nie jadłam jeszcze mietowego ciasta ale ... ta mięta z torebek trochę mnie przerasta :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki