Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite na każdą porę roku. Idealne na poczęstunek i doskonałe na imieniny. Ciasto niecodzienne, którym zainspirujemy smakiem.
Składniki
Suche składniki łączymy ze sobą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do suchych składników mokre. Miksujemy. Na koniec dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Pieczemy ok. 20 minut w 220 stopniach z termobiegiem (do suchego patyczka).
Masa cappuccino: 2 opakowania bitej śmietany Śnieżka 1 i 1/3 szklanki mleka 1 opakowanie mascarpone 2 opakowania śmietan fix 4 łyżki cappuccino Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy serek mascarpone. Miksujemy i wsypujemy cappuccino. Na koniec dodajemy śmietan fix i miksujemy ok. 2 minut.
Masa śmietanowa: 2 opakowania bitej śmietany 2 opakowania śmietan fix 1 i 1/3 szklanki mleka Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Pozostałe składniki: Orzechy do posypania 1 słoiczek masła orzechowego Coca cola 2 opakowania herbatników maślanych PRZYGOTOWANIE Ciasto czekoladowe przekrawamy na 2 części, gdzie blat górny jest cieńszy, bo będziemy go kruszyć. Blat ciasta nasączamy coca colą. Smarujemy je masłem orzechowym. Na to wykładamy herbatniki i smarujemy masą cappuccino. Kolejna warstwa herbatników i masa śmietanowa. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym ciastem i orzechami.