Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z maślanką i posypką cukrowo-kakaową. Ciasto z rabarbarem, może być i z innymi owocami. Ciasto wyszło bardzo dobre,miękkie a za razem z chrupiącą posypką.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem. Mieszając dolewać maślankę a potem olej. Na koniec dodać posypkę i wymieszać. Wylać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
Rabarbar oczyścić, pokroić na centymetrowe kawałki, zasypać cukrem na przynajmniej godzinę. Odsączyć i rozsypać na cieście.
kruszonka-Wszystkie składniki trochę zmiksować, potem rękoma rozkruszyć. Rozsypać na rabarbar.
Piec ok.45-50 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia, przykryć papierem do pieczenia. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.