Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste i pyszne.Ciasto z maślanką ,olejem i tartą czekoladą. Ciasto z bezą kokosową i agrestem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
ciasto- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i żółtkami dodawanymi po 1 (9 szt).Przesiać mąkę z proszkiem i dolewać maślankę, ale już mieszać łopatką.Pod koniec po trochu dodać olej , czekoladę i lekko wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Rozsypać owoce, tutaj mrożony agrest.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Zmniejszyć obroty miksera i przesiać kisiel, chwilkę wymieszać. Teraz dodać kokos i łyżką lekko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.Można zostawić taką bezę w ,,górach dolinach,, albo wyrównać. Piec 40-50 min. w 175*.
Po przestygnięciu, polać e esy-floresy ,roztopioną czekoladą.