Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Marlenka ( masa śmietanowo-krówkowa) świetnie prezentuję się po przekrojeniu. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6666
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6666
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 851
Składniki
W rondlu pogrzewamy masło, miód i cukier. Gdy masło się rozpuści dodajemy sodę wymieszaną z octem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia, ostudzamy. Następnie dodajemy jajka i mąkę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Wałkujemy na wielkość blaszki (25 na 36 cm). Pieczemy na papierze do pieczenia 7 minut w 170 stopniach. Śmietanę ubijamy na sztywno. Śnieżki ubijamy z mlekiem ( wg wskazówek na opakowaniu). Masy łączymy ze sobą. Dodajemy krówkę i delikatnie mieszamy do połączenia się mas. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy. Masę dzielimy na równe części przekładamy placki. Na wierzchu powinna znajdować się masa. Posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)