Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i łatwe, coś innego.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 564
Polecam.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 564
Polecam.
Odsłon: 861
Składniki
Na początek przygotowanie: okrągłą formę do tortu (małą) smarujemy masłem i wykładamy spód papierem. Orzechy prażymy i rozdrabniamy.
Przygotowanie syropu: wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy cukier, sok z cytryny, mieszamy do rozpuszczenia cukru i odstawiamy.
Krem: mieszamy serek z cukrem i cynamonem, krem wstawiamy do lodówki.
Teraz najważniejsze, czyli ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem i z sodą. W drugiej misce miksujemy cukier, jajka i olej, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy, potem dodajemy pozostałe składniki ciasta. Masę przekładamy do formy i pieczemy ok.45 minut w 180 stopniach.
Gdy ciasto jest już upieczone, wyjmujemy z piekarnika, nakłuwamy dosyć gęsto patyczkiem i polewamy sosem, aby dotarł wszędzie:) Odstawiamy do przestudzenia. Przekrawamy ciasto na pół, smarujemy spodnią część kremem, przykrywamy górną i wierzch też smarujemy kremem. Gotowe.