Wszystkie składniki suche mieszamy razem w jednej misce (mąka, cukier, soda, sól, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawa do piernika)
W drugiej misce rozbełtać jajka i wymieszać z olejem. Dodać do suchych składników. Dodać mus jabłkowy, marchew, orzechyy i rodzynki. Wszystko wymieszać łyzką.
Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40-45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Po upieczeniu wystudzic.
Dobrze schłodzoną śmietanke ubijać aż zacznie gęstnieć. Następnie dodać śmietan- fixy wymieszane z cukrem pudrem. Ubijać do momentu aż śmietana będzie sztywna. Następnie powoli dodawać serek i ubijać na jednolitą masę.
Gotowy krem wyłożyć na ciasto.
Schłodzic w lodówce.
SMACZNEGO!!!