Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością orzechów i kremem z serka mascarpone
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 115
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 115
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, dokładnie wymieszać. Następnie dodać marchewkę i orzechy, ponownie wymieszać.
Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzić.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane do uzyskania gładkiej masy.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć kremem. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać cukrem pudrem.