Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Aromatyczne ciasto marchewkowe z dodatkiem cynamonu i pestek słonecznika.

Składniki

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, uważając aby się nie przypalił. Ziarna powinny uzyskać lekko ciemniejszy kolor.

  2. Cukier, cukier waniliowy, cynamon i olej wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę, jajka, sodę i wymieszać na gładką masę. Dodać startą marchewkę oraz słonecznik i wymieszać. Przełożyć do formy keksówki.

  3. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.

  4. Po przestudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 19 sierpnia 2019
Pycha :)
Składniki
Składniki