Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KatarzynaM
pyszne i niezwykle smaczne, doskonałe do kawy :)

Składniki

  • 5 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie przyprawy do ciasta marchewkowego
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki startej marchewki

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem, sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą. Ubijać aż cukier się ładnie rozpuści.

    Nie przerywając ubijania dodać olej, a na koniec mąkę.

    Potem dodać startą na tarce na małych oczkach marchew i wymieszać.

  2. Przelać do farmy do pieczenia. U mnie wyszło 2: keksówka i tortownica.

  3. piec w temperaturze 180 st przez około 50 minut do suchego patyczka.

  4. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, ale nie jest to koniecznie i bez tego jest pyszne :)

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 19 marca 2018
Jak ja lubię ciasto marchewkowe!:)
KatarzynaM 20 marca 2018
super jest będę je teraz często piekła :)
Składniki
  • 5 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie przyprawy do ciasta marchewkowego
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki startej marchewki
Składniki