Ciasto mandarynkowe

Ciasto mandarynkowe
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: karakum
Ciasto mandarynkowe

Składniki

  • mąka 300 g
  • cukier 150 g
  • jajka 3 szt
  • olej roślinny 100 ml
  • wanilina 1 łyżeczka
  • skórka mandarynki 4 szt.
  • custard 2 pak
  • woda 200 ml
  • proszek do pieczenia

Przygotowanie


  1. Przygotowanie ciasta: Ubij jajka z cukrem, dodaj olej roślinny, proszek do pieczenia, wanilinę. Dobrze opłucz skórkę mandarynki, zalej wrzątkiem przez 3 minuty, drobno posiekaj i dodaj do ciasta. Dodaj mąkę do ciasta i dobrze wymieszaj. Wlej suchy budyń do ciepłej wody i gotuj na kuchence, aż będzie gęsty. Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia ciasta, na wierzch kremem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Udekoruj gotowe ciasto cukrem pudrem i plasterkami mandarynki.

Składniki
  • mąka 300 g
  • cukier 150 g
  • jajka 3 szt
  • olej roślinny 100 ml
  • wanilina 1 łyżeczka
  • skórka mandarynki 4 szt.
  • custard 2 pak
  • woda 200 ml
  • proszek do pieczenia
Składniki