Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne!!! :-)
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze cie...
Odsłon: 426
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 122
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2200
Pizza na suchych drożdżach, to idealny pomysł dla wszystkich fanów tego dania...
Odsłon: 117
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze cie...
Odsłon: 426
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 122
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2200
Pizza na suchych drożdżach, to idealny pomysł dla wszystkich fanów tego dania...
Odsłon: 117
Składniki
MASA MAKOWA:
Mak sparzyć, wystudzić, następnie zmielić.
Margarynę i smalec roztopić w dużym garnku następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, zmielony mak, miod i jajka (nie ubite). Podgrzewać aż masa zgęstnie. Na koniec doprawić aromatem migdałowym.
Gorący mak wyłożyć na biszkopt i ZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA
MASA ORZECHOWA:
Orzechy zmielić i zalać gorącym mlekiem. Pozostawić do wystygnięcia. Utrzeć masło z żołtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym a następnie dodać zimne orzechy - wymieszać delikatnie.
Przygotowaną masę orzechową wyłożyć na masę makową. Gorę ciasta posypać startą czekoladą i schłodzić w lodowce
SMACZNEGO!!!