Ciasto Magistra- według siostry Anastazji

Ciasto Magistra- według siostry Anastazji
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magdus750
Wikwintne ciasto ,pracochłonne ale warte poświęcenia......

Składniki

Przygotowanie

  1. Z mleka ,cukru,cukru waniliowego,żółtek i budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć na puch,dodać przestudzony budyń.

  2. Sok z owoców odlać,dodać wodę,rozpuścić galaretkę wg przepisu.Owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki.

  3. Nutellę rozgrzać na parze wodnej,dodać pokruszony wafel.Wymieszać.

  4. Śmietanę ubić z cukrem,dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie.

  5. Przełożenie ciasta:

  6. Biszkopt jasny-masa z nutellą-biszkopt różowy-masa budyniowa-ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu-wolną przestrzeń wypełnić masą z galaretką-masa z bitej śmietany-wierzch przez sito popryszyć kakao.

Komentarze do przepisu (7)

kibi87 10 lutego 2012
oj prawda prawda, pracochłonne ale to jest ciasto jedno z najlepszych siostry Anastazji
kryska 11 lutego 2012
Ale ciacho! mam 3 ksiazki siostry Anastazji i musze poszukac moze jest ten przepis ale i tak wedruje do ulubionych
Serwatka 11 lutego 2012
Ciasto brzmi fantastycznie i na pewno je wypróbuję, gdy tylko nadarzy się okazja :) mam jednak pytanie: jak... Czytaj całość »
Ciasto brzmi fantastycznie i na pewno je wypróbuję, gdy tylko nadarzy się okazja :) mam jednak pytanie: jak uzyskuje się biszkopt różowy? Zakładam, że przez dodanie barwiącego składnika, ale nie wiem jakiego. Mam co prawda dwie książki siostry Anastazji, ale przepisu na akurat ten biszkopt niestety brakuje. Byłabym wdzięczna za odpowiedź!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki