ciasto łaciaty ananasek

ciasto łaciaty ananasek
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gogusia
zmiksowane trzy ciasta w jednym a efekt bardzo smaczny i ładnie wyglądający

Składniki

  • biszkopt kakaowy
  • 6 jajek
  • 10 łyżek cukru
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • białe łatki; 4 białka
  • 0.5 szklanki cukru
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka octu
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa; 4 żółtka
  • 1 puszka ananasów
  • 0,5 szklanki cukru
  • kostka margaryny
  • budyń waniliowy na 3/4 litra
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. zrobić biszkopt, ubić białka z cukrem dodać żółtka mąkę kakao proszek do pieczenia wylać na dużą blaszkę. cztery białka ubić na sztywno z cukrem dodać mąkę ziemniaczaną proszek i ocet wykładać kupkami na ciasto biszkoptowe , piec około 30-40 minut w 180 stopniach

  2. masa; odsączyć sok z ananasów uzupełnić wodą do 1.5 szklanki szklankę wody z sokiem zagotować do 0.5 szklanki wody z sokiem dodać żółtka cukier, budyń, i mąkę ziemniaczaną ugotować budyń przestudzić do zimnego dodać margarynę utrzeć na gładko dodać pokrojone w kostką ananasy , biszkopt przekroić na pół przełożyć masą I SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (8)

Ewcik 27 kwietnia 2013
Pyszotka.....
socharena 28 kwietnia 2013
Wygląda bardzo smakowicie...na pewno pyszne
gogusia 28 kwietnia 2013
dziękuję;) nie miałam zbytnio czasu bo z masy białkowej można zrobić szprycą cukierniczą bezy wtedy by... Czytaj całość »
dziękuję;) nie miałam zbytnio czasu bo z masy białkowej można zrobić szprycą cukierniczą bezy wtedy by ładniej wyglądał wierzch;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • biszkopt kakaowy
  • 6 jajek
  • 10 łyżek cukru
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • białe łatki; 4 białka
  • 0.5 szklanki cukru
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka octu
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa; 4 żółtka
  • 1 puszka ananasów
  • 0,5 szklanki cukru
  • kostka margaryny
  • budyń waniliowy na 3/4 litra
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Składniki