Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na coś słodkiego do kawki? Masa z cukierkami i budyniem czekoladowym każdego skusi.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 200
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 200
Składniki
1. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia 2. 2 szklanki mleka gotujemy razem z cukierkami, do chwili ich rozpuszczenia 3. W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie czekoladowe z 4 łyżkami cukru i wlewamy do mleka z cukierkami, gotujemy mieszając aż budyń będzie gęsty 4. Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń
5. Na dnie tortownicy 24cm x 24cm układamy namoczone w mleku herbatniki
6. Na ciastka wylewamy połowę masy budyniowej 7. Ponownie układamy namoczone w mleku herbatniki i wylewamy pozostałą masę budyniową 8. Na wierzch masy układamy ostatnią warstwę z herbatników
9. Śnieżki miksujemy z dwiema szklankami mleka, stopniowo dodajemy galaretkę zieloną 10. Masę białą wylewamy na ciastka i dekorujemy startą na tarce o dużych oczach czekoladą 11. Chłodzimy w lodówce 2 godziny
12. Ciasto gotowe 13. Smacznego