Ciasto krówka(bez pieczenia)

Ciasto krówka(bez pieczenia)
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: oliwuska15
Pyszne w smaku

Składniki

  • herbatniki, 1duza paczka lub 3 małe
  • krakersy, 2 paczki duże
  • mleko skondensowane słodzone , gotowane, 1 puszka
  • Śmietana kremówka, 0.75 l
  • śmietan fix, 5 sztuk
  • tarta , mleczna czekolada, pół tabliczki
  • Krem karpatka:
  • mleko, 2 szklanki
  • cukier, 3 łyżki
  • cukier waniliowy, 2 opakowania
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • Margaryna KASIA, 1kostka

Przygotowanie

  1. Układamy warstwami na wyłóżonej folią wczesniej blasze:

  2. Herbatniki

  3. Krem karpatka( z podanych wyżej składników gotujemy budyn a po ostygnnięciu , ucieramy go z 1 kostką margaryny Kasi)

  4. Krakersy układamy na kremie karpatka.

  5. Karmel toffi(mleko skondensowane słodzone ) gotować , puszke wstawić do wody (garnka) i gotować 3 godziny bądż kupić od razu gotowane.

  6. NA karmel układamy jeszcze raz krakersy

  7. Na krakersy bita śmietana ubita z śmietan fix.

  8. Na wierch posypać startą czekoladą.Smacznego:))

Komentarze do przepisu (7)

edyta070407 02 grudnia 2010
znam ten przepis ..pyszne,a przede wszystkim szybkie.....POLECAM
elwira13733 02 grudnia 2010
Zamiast spodniej warstwy herbatników piekę biszkopt z 3 jaj, też jest dobry.
renka 02 grudnia 2010
Prawdziwe arcydzieło , a takie proste w wykonaniu -)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • herbatniki, 1duza paczka lub 3 małe
  • krakersy, 2 paczki duże
  • mleko skondensowane słodzone , gotowane, 1 puszka
  • Śmietana kremówka, 0.75 l
  • śmietan fix, 5 sztuk
  • tarta , mleczna czekolada, pół tabliczki
  • Krem karpatka:
  • mleko, 2 szklanki
  • cukier, 3 łyżki
  • cukier waniliowy, 2 opakowania
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • Margaryna KASIA, 1kostka
Składniki