Ciasto krówka

Ciasto krówka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: izak
szybkie, niedrogie oraz smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywno wraz z cukrem i octem (1 łyżka), kolejne ubijamy żółtka z 1 łyżką octu. Po kolei do ubitego białka dodajemy żółtka, olej oraz przesiane i wymieszane suche składniki (2 roadzje mąki, budyń, proszek, kakao). Pieczemy biszkopt przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Kolejno przygotowujemy krem wg przepisu umieszczonego na opakowaniu.Do miękiego i dobrze rozmiksowanego masła, dodajemy po łyżce kremu. Dzięki temu masa ubije się dobrze, a masło doda kremowi twardości. Orzechy trzemy na tarce. Wrzucamy na patelnie, na którą wcześniej wlaliśmy olej. Dodajemy cukier. Prażymy składniki dopóki orzechy się nie zaruimienią. Na schłodzonym biszkopcie rozmarowujemy krem. Na końcu posypujemy ciasto posypką. Ciasto chłodzimy, Najlepiej smakuje na drugi dzień :) Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

annawk 05 marca 2009
to ciasto wymaga dużo pracy, ale efekt jest tego wart, mam już rodzinne zamówienie na następną niedzielę.
betaww 18 marca 2009
A GDZIE KUPUJESZ KREM "KRÓWKA"? A MOŻE MOŻNA GO CZYMŚ ZASTĄPIĆ ?
izak 19 marca 2009
w sklepie jest to krem w proszku. można go z powodzeniem zastąpić kremem w proszku o innym smaku lub przygotować... Czytaj całość »
w sklepie jest to krem w proszku. można go z powodzeniem zastąpić kremem w proszku o innym smaku lub przygotować masę kaimakową ucieraną z masłem. pychaaaaaa!
Składniki
Składniki