Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Ciasto: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, przełożyć do form , piec ok 35 min. Ostudzone ciasto przekroić na dwie części. Masa: Budyń ugotować w 0,5 l mleka i z 3 łyżkami cukru. Margarynę i masło utrzeć z ostudzonym budyniem. W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać aby masa dobrze się rozsmarowała . Trochę masy pozostawić do dekoracji. Na jedno ciasto wyłożyć 1/2 masy, ułożyć herbatniki, rozsmarować krówkę, dać herbatniki, kolejną warstwę masy, drugie ciasto, rozsmarować pozostałą masę i posypać startą czekoladą.