Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o delikatnym smaku piernika z aromatycznym serem i kremem budyniowym to ciekawe i smaczne połączenie.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do pierników i proszkiem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę z kakao i pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 36/22 cm. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.
Masa serowa Masło podgrzać, rozpuścić i ostudzić. Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowy ubić jak na biszkopt. Ser zmiksować, połączyć z jajkami, dodać aromat, masło, budyń i kaszę mannę, dokładnie wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o takich samych wymiarach jak ciasto kakaowe. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40-45 minut, ostudzić.
Masa budyniowa Z mąki, proszku budyniowego i mleka ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć dodają stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Doprawić do smaku sokiem z cytryny lub spirytusem. Zimne ciasto przekroić na 2 placki. Kolejność przekładania: 1 blat kakaowy, połowa kremu, sernik, reszta kremu, drugi blat kakaowy. Gotowe ciasto oblać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.