Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto z wykorzystaniem białek.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 49
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2263
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1603
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 49
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2263
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1603
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Mąkę, wiórki, cukier, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać ostudzoną margarynę.
Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 50 minut. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.