Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto do kawy
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Ciasto kokosowe:Białka oddzielić od żółtek.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając 16 dag cukru.Żółtka ubić .Wszystkie składniki wymieszać ,na końcu dodać oliwę i wodę.Blaszkę 24 x36 wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec ciasto 20 min lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać ,utrzeć na tarce o grubszych otworach ,usmażyć dodając 10 dag cukru.Usmażone wymieszać z galaretką cytrynową wyłożyć na ciasto ,przykryć herbatnikami.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Mango obrać zblendować. Gdy galaretki zaczną krzepnąć śmietanę ubić na sztywno,dodać mus z mango oraz tężejącą galaretkę.Wymieszać wyłożyć na ciastka ,posypać wiórkami kokosowymi.