Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosek, jest to warstwowe ciasto na biszkopcie, przełożone delikatnym jak puch kremem, białą galaretką pastelową, udekorowane białymi rurkami waflowymi i wiórkami kokosowymi.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2136
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 168
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 582
Szybka i smaczna
Odsłon: 9396
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2136
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 168
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 582
Szybka i smaczna
Odsłon: 9396
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy z białek zacznie tworzyć się piana dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej i lśniącej masy. Pojedynczo dodajemy żółtka i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Wyłączmy mikser i delikatnie mieszamy szpatułką dodając przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w 170*C - 25 minut. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty.
Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
Czekoladę i mleko kokosowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mascarpone ucieramy do uzyskania gładkości, dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę z mlekiem kokosowym i mieszamy do połączenia się składników. Kremówkę ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier puder i wiórki kokosowe. Ubitą śmietanę delikatnie łączymy z masą mascarpone.