Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybko się robi i bardzo prosto.
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 295
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 295
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i delikatnie zmiksować następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cacao, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać na wysmarowaną blachę (duża blaszka 25cm/36cm ) włożyć nasze ciasto do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 C piec ok 25-30 minut.
Upieczony biszkopt studzimy, a następnie przekrawamy wzdłuż na mniej więcej równe połowy.
Krem: Mleko wlać do rondla podgrzać, wsypać cukier i nadal ogrzewając, ale nie gotując rozpuścić cukier w mleku, a następnie wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo i na przemiennie wystudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. tak powstałym kremem przełożyć nasz biszkopt i gotowe :) (ciasto można jeszcze polać polewą czekoladową)