Ciasto Kinder Country - bez pieczenia

Ciasto Kinder Country - bez pieczenia
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kala83
Pyszne, rozpływające się w ustach. .. Kawałek nieba na talerzu :-)

Składniki

  • 350ml śmietanki 30%
  • 250g serka mascarpone
  • 250g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Kangus

Przygotowanie

  1. Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
    200ml dobrze schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać mascarpone i miksować na wolnych obrotach powolutku dodając ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy i wymieszać łyżką.

  2. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne i ostudzić.
    Resztę śmietanki ubić na sztywno, dodać do ostudzonej czekolady i wymieszać aż składniki się połączą.

  3. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Wlać jasną masę i wyrównać. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Wylać masę ciemną.
    Wierzch posypać garścią Kangusów. Wstawić do lodówki na min 4 godziny.
    Smacznego!

  4. Podane składniki dobrane są do tortownicy 21-25cm.
    Przy większej blaszce należy zwiększyć porcje składników.

Składniki
  • 350ml śmietanki 30%
  • 250g serka mascarpone
  • 250g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Kangus
Składniki