Do garnka wlać 2-2,5 szkl.mleka dodać masło,cukier i zagotować dodając rozmieszane w oddzielnym naczyniu mąki kakao i jajka wlać na gotujące mleko energicznie mieszając /będzie dosyć gęste/ przykryć folią i odłożyć do schłodzenia.
Biszkopt
Oddzielić żółtka od białek.
Do białek dodać szczyptę soli ubijać dodając stopniowo cukier,kiedy białka będą sztywne dodać żółtka na koniec wymieszaną / delikatnie / mąkę z proszkiem /
Wylać na blachę /25-35/ wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 35 min.
Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Masa śmietanowa
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno na koniec dodać śmietan fixy lub żelatynę oraz zimną kawę.Wymieszać.
Na 1 połowę ciasta wyłożyć masę kakaową na to biszkopty nasączone herbatą z rumem,następnie część ubitej śmietany i 2 połowę biszkopta na wierzch pozostały krem śmietanowy,posypać wiórkami kokosowymi.
Wierzch ciasta polałam polewą.
Komentarze do przepisu (1)