Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1635
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2285
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 274
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1635
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. 2. Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.
3. Na dnie Tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki.
4. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej.
5. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową.
6. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku.
7. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.
8. Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. 9. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.
10. Smacznego.