Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto mocno karmelowe które wykonuję się w kilka chwil. Wystarczy schłodzić i gotowe. Polecam przepis.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34560
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34560
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Krem karmelowy; 1,5 szklani mleka zagotowujemy. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i cukier. Wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Studzimy. Masło miksujemy, stopniowo dodajemy masę budyniową i miksujemy aż masa będzie gładka i gęsta. Na koniec dodajemy 2 łyżki masy krówkowej i chwilkę miksujemy.
Masa śmietankowa; Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy.
Układanie warstw; Na blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatniki, następnie masa karmelowa, herbatniki, krówka, herbatniki, masa śmietankowa. Na koniec ścieramy tabliczkę czekolady z nadzieniem karmelowym. Chłodzimy w lodówce. Smacznego ;)