Ciasto kakaowo-kawowe

Ciasto kakaowo-kawowe
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gogusia
Smaczne ciasto mocno kawowe .

Składniki

  • biszkopt kakaowy; 4 jajka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt kawowy ; 4 jajka
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa; 3 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • margaryna
  • 1 szklanka kawy cappuccino czekoladowej w proszku

Przygotowanie

  1. biszkopt kakaowy; ubić białka na sztywno z cukrem dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia kakao , wymieszać upiec biszkopt ,jak wystygnie przekroić na pół

  2. biszkopt kawowy; ubić białka na sztywno z cukrem dodać żółtka, mąkę proszek do pieczenia kawę rozpuszczalną, wymieszać upiec biszkopt, jak wystygnie przekroić na pół

  3. do jednej szklanki mleka wsypać obie mąki cukry, dwie szklanki mleka zagotować wlać mieszankę budyniową i ugotować budyń, jak przestygnie utrzeć z margaryną , pod koniec ucierania wsypać szklankę kawy cappuccino w proszku i dobrze utrzeć. Biszkopty posmarować masą i udekorować polewą czekoladową

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 13 kwietnia 2013
bardzo fajne ciacho, uwielbiam kawowe przekładańce :)
Składniki
  • biszkopt kakaowy; 4 jajka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt kawowy ; 4 jajka
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa; 3 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • margaryna
  • 1 szklanka kawy cappuccino czekoladowej w proszku
Składniki