Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,wilgotne ciasto ze śliwkami::)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Śliwki umyć,usunąć pestki i pokroić na drobniejsze kawałki. Masło rozpuścić i wystudzić. W misce ubić śmietanę z cukrami do uzyskania puszystej konsystencji.Następnie nadal ubijając dodać jajka i roztopione masło. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao i solą a następnie połączyć z mokrymi składnikami.Wymieszać szybko tak by ciasto pozostało lekko grudkowate. Do ciasta dodać śliwki,wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki i piec w temp.200 st ok 30-40 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)