Jajka utrzeć z cukrem.
W jednej misce mieszamy suche składniki (mąka, soda, kakao, czekolada pokrojona na kawałki), a w drugiej mokre (dżem margaryna, mleko).
Do utartych jajek dodajemy suche i mokre składniki, mieszamy ręcznie najlepiej szpatułką albo drewnianą łyżką.
Wylewamy cisto do natłuszczonej formy kwadratowej o boku 24 cm.
Pieczemy w 180 st ok 45-50 min.
Polewa:
wrzucamy wszystko(oprócz mleka) do rondelka i mieszając czekamy aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mleko i mieszamy ciągle, jak polewa nie będzie się rozwarstwiać i będzie miała bardziej gęstą konsystencje to nie dodajemy więcej mleka.
Ciepłą (ale nie gorącą) polewę wylewamy na ciepłe ciasto:)
czekamy aż wystygnie i w końcu możemy się poczęstować:)
Komentarze do przepisu (6)
*Przejdziesz do wersji klasycznej