Ciasto jogurtowe z truskawkami i bezą

Ciasto jogurtowe z truskawkami i bezą
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: MP3-ka
Lekkie ciasto jogurtowe z truskawkami

Składniki

  • 200g truskawek, 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 jajka + 2 białka, 1 budyń waniliowy
  • 5 łyżek otrębów, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej, słodzik/miód/cukier

Przygotowanie

  1. Jogurt, jajka, otręby, proszek, słodzik i 1/2 budyniu miksujemy na gładką masę.
    Wlewamy do natłuszczonej formy (dodatkowo posypałam ją otrębami).
    Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    Truskawki kroimy na małe kawałki.
    Nakładamy na ciasto, posypujemy budyniem, i pieczemy 15 minut.
    Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
    Następnie dodajemy słodzik i skrobię kukurydzianą - miksujemy.
    Pianę nakładamy na ciasto, i pieczemy 20 minut.
    Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.

Składniki
  • 200g truskawek, 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 jajka + 2 białka, 1 budyń waniliowy
  • 5 łyżek otrębów, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej, słodzik/miód/cukier
Składniki