Ciasto jogurtowe z truskawkami

Ciasto jogurtowe z truskawkami
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bietka5
Bardzo smaczne ciasto i zarazem bardzo szybkie w przygotowaniu. Robi się je w kilka minut i piecze niecałą godzinę, możemy je nawet zrobić jak przyjdą niespodziewani goście, a ciasto po wyjęciu z piekarnika można prawie od razu jeść.

Składniki

  • jajka 5 szt.
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • olej 3/4 szklanki
  • jogurt naturalny 330 ml
  • mąka 4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • truskawki 40 dag
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy całe jajka, wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy, stopniowo dolewamy olej i dajemy jogurt naturalny, na sam koniec dajemy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko mieszamy i wylewamy na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na ciasto układamy truskawki.

  2. Ciasto pieczemy około 40-50 minut w temp. 180 stopni.

  3. Jak ciasto lekko przestygnie posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 04 sierpnia 2018
Jogurtowe zawsze smaczne :-)
babcitereskiciasta 05 sierpnia 2018
Ciasto wilgotne, pyszne.:)
bietka5 06 sierpnia 2018
Dziękuję Teresko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka 5 szt.
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • olej 3/4 szklanki
  • jogurt naturalny 330 ml
  • mąka 4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • truskawki 40 dag
  • cukier puder do posypania
Składniki